Siyaset karıştı aman bulaşmasın

Bugünlerde yerel seçim heyecanıyla siyaset dünyası birbirine girdi. Daha önce iktidar ile muhalefetin dalaşmasına alıştık ama bu sefer kıyamet partilerin içinde koptu. CHP belli ki kol kırılır yen içinde kalır deyip konuyu kapattı. Ama Keçiören'de patlayan fırtına öyle kolay kolay kapanacak gibi değil.

Peki ne oldu da şimdiye kadar dönen dedikodular gerçekleşti. Dün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve partinin İBB adayı namı diyar Kılıçdaroğlu Posta Gazetesi Yazı İşleri'nde soruları yanıtladı. Tekin hiçbir sorun yok, kırgınlık var ama görevimin başındayım gibi açıklamalarda bulundu. Özellikle kendisiyle birlikte çalışan il başkanlarının, Belediye meclis üyeliklerine kabul edilmemesi bardağı taşırmış gibi görünüyor. Gürsel Tekin'in rakipsiz bir şekilde İstanbul'un il başkanı olduğu biliniyor. Şimdiye kadar ardında duranlara destek vermeyen Tekin acaba eski gücünü koruyabilecek mi orası tartışılır.


AKP'ye gelince, daha seçim startları bile verilmeden, Ankara Büyükşehir Başkanlığına aday adayı olan Turgut Altınok daha o zamandan Büyükşehir'e aday olacağından emindi. E ortada artık yıpranmış, he türlü yolsuzlukla adı anılan, yıllardır Ankara'yı sömüren ve AKP camiasında da rahatsızlık duyulan Melih Gökçek tekrar başkan olacak değildi ya. Ama Altınok, Erdoğan'a yakınlığına, parti içinde benimsenen bir isim olmasına rağmen Gökçek'e koltuğu kaptırmaktan kurtulamadı.


Gökçek ile olan hesabını parti dışına da taşıyan Altınok'un bu tavrı belli ki parti tarafından kabul görmedi. Her şeye rağmen Gökçek'in ardında duran Parti Altınok'un düştüğü durumu pekte göremedi. Bu patlamaya hazır Altınok bombasının aday belirlemelerinin son gününde patlaması AKP için büyük bir şans oldu. Altınok'un önce Bağımsız aday olma girişimi ama sonra vazgeçmesi ise akıllara Erdoğan'ın etkisi mi var sorusunu getirdi. Ama tabii Altınok'un çekilmesini partide istemiş olabilir. Altınok ile Gökçek'in belediyecilik anlamında birçok kez karşı karşıya geldiğini biliyoruz. Parti bu kapışmanın AKP'ye zarar vereceğni düşünmüş olabilir.
 
Ama MHP saflarına yakınlığı ile bilinen Altınok yüzünden AKP Keçiören'i MHP'ye kaptırırsa kimse şaşırmasın Altınok'un, hem Keçiören hem de Büyükşehir'de MHP adaylarına destek sağlamaya çalıştığı duyumları da geliyor. Eğer AKP'nin oyları bu yüzden bölünürse Ankara için ikinci Karayalçın dönemi yakındır diyebiliriz. Ama yine de siz siz olun, bu siyasete fazla yaklaşmayın mağlum, siyasetin çamuru size de bulaşabilir.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski