Şikeye geldik inecek var




Çok büyük bir çelişkiler yumağının ortasında bırakılıyoruz. Bir futbol takımı için mücadele etmeye, biz bağırıp çağırırken milyon dolarlar kazanan adamlar için sokaklara çıkmaya değer mi? Siz 1 Mayıslarda, genel grevlerde , işçinin emekçinin yanında olmayan, yıllardır haksız yere hapislerde yatan gazeteciler için sokağa çıkmayı aklına dahi getirmeyen sizler ne olduysa iş takımlara dokununca aslan kesiliyorsunuz. Bir insanın kendi hakkı için değilde kendini önemsemeyen zenginler için sokaklara dökülmesi ne acıdır oysa. 


Bugün Aziz Yıldırım için sokaklara dökülen yüz binlerce Fenerli eğer maksat hak aramak, adalet aramaksa 1 Mayıs meydanlarında görelim o kalabalıkları. Peki ama ya şike gerçekse? O zaman bu gerçek karşısında aynı cesaretle sokaklara çıkabilmektir Fenerbahçeli olmak. Bugün kendi de soruşturmaya katıldı diye sokaklara dökülen Galatasaraylı eğer Fener aklanırsa yarın Fenerlilerle birlikte meydanlara çıkıp bize bu eziyetti çektirenlerden hesap sorabilecek misin? Eğer sorabileceksen gerçek Galatasaray taraftarısın demektir. Ama ben burada onur, şeref ve haysiyetten, insaniyetten bahsediyorum. Yoksa Galatasaray, Fener bunlar hikaye. Önemli olan kim haksızlığa uğramışsa ardında durmak. Eğer haksızlık karşısında sesin çıkmıyor ve köşene siniyorsan o zaman sen futbol sevdalısı değil olsa olsa içi geçmiş bir Fanatiksin demektir. 


Bugün Federasyon ne dedi, nasıl bir çelişki içinde kaldı dikkat etmek, durumu iyi okumak gerekiyor. Emin olun eğer ellerinde en ufak bir kanıt olsa kimse Aziz Yıldırım için kılını kıpırdatmadan cezasını verirdi. Galatasaray'dan tut bu ligin ve Federasyon'da bir sürü isim Aziz Yıldırım'ı sevmez bunu bilmek için dahi olmaya gerek yok. Tarafgirliği bir kenara bırakalım. Neden 58. madde kaldırıldı? Oysa Fenerbahçe bu madde kaldırılmasın diye büyük uğraş verdi çünkü biliyoruz ki bu işin yükünü Fenerin üzerine yıkacaklar. Her zaman söylüyorum, bırakalım mahkeme bize delilleri sunsun ellerinde ne var bir görelim. Yoksa beni şikenin nereye yansıdığı ilgilendirmiyor. Önemli olan birileri şike yapma teşebbüsünde bulundu mu, bulunmadı mı? Dün ya da bugün bu ülke futboluna karışan kirli ellerin ortaya çıkması hepimizin isteği. Ama bu işin içine tarafgirliği, takımcılığı katarsak bir arpa boyu yol gitmeyiz. Türk futbolu kirlendiyse hep beraber temizlemeliyiz. Kirletenin rengi değil önemli olan. Ama ben temizim siz kirlisiniz anlayışıyla, kendini aklamak, yüceltmek adına başka takımları tarihlerini, geçmişlerini hiçe sayıp yerden yere vurmak insan olana yakışmaz. 


Futbol bizim için bir tutku. Her ne kadar kapitalist düzenin en sevdiği oyuncak olsa da, hepimiz belli sebeplerle bir takım tutuyoruz. Doğrusu bir takım için ne birbirimiz kırmanın ne de karşı takıma ana avrat küfür etmenin bizim için bir yararı olmaz. Tepkimizi ortaya koyacaksak şikecilere karşı koymalıyız. Ve işin içinde bu ülke futboluna karşı bir kumpas varsa beraber hareket etmeliyiz. Ama sadece kuyruğumuza basıldığında sokaklara çıkmakla hak aranmıyor. Önemli olan başkalarının da kuyruğuna basıldığında aynı acıyı hissedebilmek. 

2 Yorumlar

Görüşlerinizi paylaşın

  1. Yalnız veyisciğim, Galatasaray taraftarı bu olaydan önce de federasyonun tavrından rahatsızdı. Eğer adil olunacaksa, en başta bu sürece dahil bir klübün başkanın federasyon başkanı yapılmasını tartışmalısın.

    YanıtlaSil
  2. O işin en dengesiz tarafı. Demirören'in başkan yapılmasına nedense bütün külüpler eyvallah demişti. Ama şimdi iş başka tarafa dönünce yaka silkmek bana pek samimi gelmiyor. Şunu bütün taraftarlar olarak kabul etmeliyiz bu futbol her zaman kirliydi. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz şimdiye kadar bu ülkede şike iddiaları her zaman oldu. Bir Fenerbahçeli olarak takımımın şike yapmış olmamasını dilerim. Ben böyle durumlarda neyin ne olduğu belli değilken ortalığın ateşe verilmesine anlam veremiyorum.

    Galatasaray taraftarı da, Fenerbahçe taraftarı da yani aklı selim olan her insan şu andaki durumdan rahatsız. Federasyon'dan da, tavırdan da, futbolun bu halinden de herkes rahatsız. Ama diyorum ya, ortada şike varsa Fenerliler tekrar sokaklara çıkıp Aziz ve ekibi istifa diyebilecek mi? Ya da tam tersi olduğunda diğer taraftarlarla hep beraber futbolu bu hale getiren iktidardan hesap sorabilecek miyiz? Bütün mesele buarada. Yoksa futbolmuş, filan bunların hepsi hikaye.Yok Galatasaray yok Fenerbahçe derken millet neredeyse birbirini boğazlayacak. Benim söyleceğim şu eğer Fener şike yaptıysa düşürülsün, Aziz v.b. adamlar bir daha futbolla, sporla ilgili hiçbir işe giremesin. Ama değilse o zaman çıksın Fener taraftarı hakkını aramaya. Evet şimdi çıkmaları da hak ama ne için yarın Aziz suçlu çıksa Fenerli taraftar bunu kendine nasıl yedirecek.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski