Muhafazakar ahmaklık, sosyal ahmaklığa karşı




Özgürlüğüne sahip çık. Hangi yüzyılda yaşıyoruz, 21. yüzyıl. İsviçre'nin Cern şehrinde Atom altı parçacığı Higgs bozonu olabileceği yüksek ihtimal bir parçacığın varlığı tespit ediliyor. Peki bu ne demek? Ünlü Fizikçi Peter Higgs'in kuramına göre Tanrı parçacığı, Big Bang yani büyük patlama sonrası atomun kütle kazanmasına neden olan temel parçacık olarak görülüyor. Tabii Tanrı Parçacığı deyince yanlış anlama olmasın. Tanrının bir parçası filan yok ortada. Sadece isimlendirilirken kullanılan bir espri. Neyse konunun dışına çok çıkmayalım. Dünya  bunlarla uğraşa dursun, biz Eyüp semtinde düzenlenen festivalde içki içilmeli mi onu tartışalım. Muhamazakarlar, pardon ya muhafazakarlar önce yok Eyüp'te Bira Festivali söylemi geliştiriyor. Sonra festivalin uzun süredir orada yapıldığı, Eyüp'ün kutsal mekanlarına kilometrelerce uzak olduğu ortaya çıkınca bu sefer gençlerimizi alkolik yapmaya çalışıyorlar yaygarası çıkardılar. Tabii bunu Ramazan'a da bağlayınca oldu sana mükemmel bir Türkiye tablosu. Doğrusu bu tabloyu özlemiştik. 

İnsanların içtiği iki biraya karışan sonrada bunu önce Eyüp'e sonra da gençleri koruma kılıfına sokan bu zihniyetin Türkiye'de tekrar etkin olma çabası özgürlüğümüze sahip çıkmanın zamanı geldiğini gösteriyor. Madem arkadaşlara içtiğimiz içkiler bile dokunuyor, madem bizim "sağlığımızı" bu kadar düşünüyorlar bizde bırakalım bu meredi gitsin. Hem baksan bizim "milli" kültürümüze de aykırıymış. Hadi rakı olsa anlayacağız ama birada neymiş. Beyler, bayanlar kusura bakmayın ama ben bıktım bu dar kafalılara söz anlatmaktan. Arkadaş anladık içki içmek istemiyorsun, içki içenleri de sevmiyorsun da bizim içkimize neden karışıyorsun. İnsanlar bir müzik festivalinde istediği gibi içki içer bundan siz ne? 

Düşünsenize, bu çağda kendini yeni bir demokrasi beşiği olarak göstermeye kalkan bir ülkede, Uluslararası bir festivalde içki satışına yasak geliyor. Önce Eyüp, kutsal mekan ayağına sonra da içki ile gençleri alkolik yapacaklar adına getirilen bir yasak. Madem öyle bu ülkede yakında içki satışı yasaklanırsa şaşmayın. Yok ama bu sefer kendi adamları Mey içki para kaybeder. O zaman kutsal mekan ve zamanlarda içki satmak yasak olsun. Onun dışında da sadece zem zem suyuyla yıkanarak haramlığı giderilmiş Mey içki a.ş.'nin bira ve diğer alkollü içecekleri satılsın sadece. Şu Alperenler denen içi boş zihniyeti de anlamak mümkün değil. Arkadaşım sizin derdiniz ne. Acaba bazen düşünüyorum acaba bu adamlar içki mi içemiyorlar. Belkide hayatlarında hiç ağızlarına sürmemişlerdir yazık. Hadi arkadaş içkiyi içmiyorsun anladık da oksijende mi kullanmıyorsun. Vallahi oksijen haram değil, hani isterseniz diyanete filan sorun. Hani insanın yaşaması için oksijene ihtiyacı var. Hani onu geçtim, beyin denen organı kullanabilmek için lazım. Tamam, kızmayın Alperenler. Ama işte birde gidip Balkanları İslamiyetle tanıştıran Bektaşi dedeleri Alperenlerin ismini kullanıyorsunuz ya size ondan biraz kıl oluyorum, ondandır bu alaya alışım. Ama arkadaş ne yapayım sizde zamanında 6. Filo'ya karşı namaz kılan babalarınızdan çokta ileri gitmemişsiniz be. Yani bu omurga denen şey ne kadar zamanda oluşuyor bilmiyorum ki. Tabii canım bu evrim için milyonlarca yıl lazım. Sen gel zaten bira satışı yasaklanmış festivalin giriş kapısında tekbir getir. Vay be adamlar memleketi kurtardı işte. Sonra gel bu muhafazakar AKP yardakçılarına güven. Ben her zaman diyorum, AKP en azından ara sıra milliyetçi olan bir dindarlığa sahip. MHP hele de BBP gibileri ise hem dindar hemde milliyetçi pardon milliyetçilik az gelir kafatasçı. Tamam kabul tüm MHP'lileri bu kefeye koyamayız hatta belki BBP'lileri de (iyi niyete gel) ama yani bu zihniyeti değiştirmiyor. Bakın size söylüyorum, bir daha ki seçimde AKP yeterli oy alamazsa MHP ile koalisyon kuracaktır. Bunu daha öncede söyledim ama böyle zamanlarda aklıma geliyor işte. Bu 3. MC (Milliyetçi Cephe) hükümetinin kurulması anlamına gelir. Yani kısaca Allah kurtarsın. İlerde bugünkü AKP iktidarını da ararsak şaşırmayın.

Özgürlüğüne sahip çık, tamam güzel hoşta, twitter üzerinde trend topic olduğunda bu faşizan iktidar ve onun yağdanlıklarına nasıl bir tepki gösterilmiş oluyor? Bende diyorum festivale gidenler herhalde orada yanlarına içkilerini alır giderler. Orada tekbir getiren Alperenlere karşı hep beraber kadeh filan kaldırırlar. Ama işte bir neslin tepki göstermekten anladığı şey facebook ve twitterdan ibaret olunca yapacak bir şeyde kalmıyor. Hadi bakalım beyler siz sosyal ortamdan sözde protestolarınızı yapmaya devam edin. Gün gelir belki birileri rahatsız olur. Yada bir gün gelir eylem olmadan söylemin anlamsız olduğu gerçeğini çözersiniz. Ama o zamanda işten geçmiş olur. Biz söylem adamıyız ama gerektiğinde sokağa çıkıp protesto yapmasını da biliriz. Özgürlüğüne gerçekten sahip çıkanlardan en azından oksijen fakiri Alperenler kadar cesur olmalarını bekliyoruz. Şimdi araya Ramazan'da giriyor ama gelecek senede Festivalin içkisiz yapılma ihtimali var. Ve gelecek sene belkide dünyaca ünlü grupları Festivalde göremeyeceğiz. Zaten adamlar ecnebiydi canım, Türk örf ve adetlerine aykırı müzikler bunlar. Ne gerek var anca kafamızı ütülüyorlar. Biz böyle sosyal sosyal protesto edip trend topicler peşinde koşmaya devam edelim. Adamlar kendilerine göre bir dünya inşa etmeye devam etsinler. Bizde ancak kendimizi dünya gündeminde trend topic oldu diye tatmin ederiz. 

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski