Dikkat CHP patlayabilir!

CHP'nin son günlerde ne yaptığını anlayabilen, ardı ardına patlak veren skandallara anlam verebilen var mı? Sizi bilmem ama bana göre seçimi kazanmak için kimsenin beklemediği hamleler yapan CHP, bu hamleleri çok da iyi hesaplayamadı ve şimdi elinde patlamaya hazır bir bomba var.

CHP yerel seçimleri kazanmak adına ardı ardına ataklar yaparak birbirinden renkli adayları aday göstermişti. Özellikle çarşaflı kadınların CHP'ye katılımı günlerce ülke gündemini meşgul etti. Bu açılımda CHP İstanbul İl Başkanı ile Mehmet Sevigen'in büyük rol oynadıklarını biliyoruz. Ama belli ki Sevigen sadece bu işin mimarı olmakla kalmamış bir çok isime adaylıklarınnın kesin olduğu vaadini vermiş. Doğrusunu söylemek gerekirse CHP'de en az güvendiğim isimlerden biri Mehmet Sevigen'dir. Kendisinin CHP'yi her hangibir yönden eleştirmeyi bırakın eleştirenlere karşı "göğsünü siper etmesi" çok iğreti duruyordu.



Bugünlerde de ardı ardına birçok belediye adaylığına ilişkin Sevigen'in verdiği sözler ortaya çıktı. Bakalım çarşaf açılımı yaparak CHP'yi yeni bir rotaya oturtmaya çalışan Sevigen'in gerçekten bu tür girişimleri oldu mu?Eyüp'ten belediye Başkanı olamayan Emin Atmaca'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği belgeler kamuoyuna açıklanarak Sevigen'in suçlu ya da suçsuz olduğu ortaya konabilecek mi?


Ama Sevigen skandalı CHP'nin tek sorunu değil. Belli ki Baykal ile Karayalçın arasında da belli sorunlar var. CHP'ninbelli olmayan Çankaya Belediye'sine kendine yakın isimlerin aday olmasını isteyen Karayalçın'a red cevabı verildiği konuşuluyor. Özellikle Ankara'da Karayalçın'ın etkisinin büyümesi galiba Baykal'ı endişelendirdi. Daha önce de DSP'ye siyasi çalım atmaya çalışan ve Eskişehir'de Büyükerşen'i CHP'ye çekmeye çalışan Baykal, eğer Karayalçın'ın da adaylığını da kaybederse CHP'lilere nasıl hesap vereceğini şimdiden düşünmesi lazım. Adana'da adayını çeken, Antep'te adayı protesto edilen, İzmir adayı Aziz Kocaoğlu ile sorunlar yaşayan CHP bu gidişle yerel seçimlerden zaferle değil hezimetle çıkacak gibi.


Özellikle Sefa Sirmen'in Kur'an kursu açılımı ciddi açıdan kendi içinde çelişkiler taşıyor. Eğer bu tür bir öneriyi herhangi bir AKP belediyesi getirseydi şu anda CHP'nin bunu nasıl yerden yere vuracağını düşünün. Kur'an kursları açmayı düşünen Sirmen acaba bunları nasıl denetleyecek? Bu kurslarda Kur'an'ı kimler öğretecek? Sadece Kur'an öğrenimi için binalar yapılması ne kadar doğru? Her ne kadar bunların Kültür Merkezi şeklinde açılacağını söyleselerde ne kadar inandırıcı ve mantıklı olduğunu kamuoyunun görüşüne bırakıyorum.


Bu soruların cevabını bize CHP'nin vereceğini umuyorum. Çünkü gerçekten doğru düzgün bir açıklama yapmadan Kur'an kursu açacağız demenin AKP belediyelerin vereceği böyle bir hizmetten farkı ne olacak? Yani yere bağdaş kurup oturan, daha o yaştan haremlik selamlığa alıştırılan ve hatta hocalar tarafından şiddete maruz kalan bu çocukları CHP nasıl koruyacak? Yani CHP'nin bu yaptığının seçim yatırımı olmadığına nasıl inanacağız? Ne yazık ki son çarşaf açılımı ve sonrasında yaşanan bu istifalardan sonra toplum bu açılımların seçim yatırımı olduğuna dair bir kanıya varmaya başladı. CHP'nin seçime az bir süre kala ardı ardına bu kadar skandala imza atması gerçekten şaşırtıcı.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski