Blogculuğun 3G imtihanı

Bu da  3G'nin teknolonojik altyapı şeması, meraklısına



Blogculuk dünyada yeni bir yön bulduysa ve her türlü medyadan sadece bir telefon aracılığıyla hızlı hale geldiyse bunda 3G'nin rolü yadsınamaz. 3G tüm eksiklerine rağmen medya açısından belki de en çok yeni medyaya ve blogculara yaradı. 

Görsel medya belki masraflarını azalttı, yazılı medya ise 3G sayesinde bir anlamda görsel medyadan rol çaldı. Ancak blogcular 3G sayesinde hızlandı, her an olay gördüğü her yerde bilgisayara bile ihtiyaç duymadan 3G destekleyen bir telefonla yayınlamaya başladı.

Hem biz 3G ile yeni tanışırken dünya 3G'nin yeni kardeşi olan daha hızlı ve 3G'de karşılaşılan bazı temel sorunları gideren 4G ile tanıştı. Daha dünyada geniş bant internet teknolojisi yayılmaya tam anlamıyla başlamadan kendine çetin bir rakip buldu diyebiliriz. Önceleri önemsenmeyen cep telefonu üzerinden internete bağlanma teknolojisi şimdiden tüm dünyadaki internet sağlayan firmaları endişelendirmeye başladı. Özellikle 4G ile birçok avantaj elde edecek olan cep telefonu şirketleri ellerini çoktan sosyal medya ağlarına attı. Bugün Türkiye'de hali hazırda pekte ucuz olmayan 3G dünyada yayılmaya ve ucuzlamaya devam ediyor.

Ama tabii ki Türkiye şartlarına göre bu teknolojiyi kullanmak çok pahallı. Oldu ya 3G ile telefon üzerinden internete bağlandınız. Ay sonunda çok ağır bir faturayla karşılaşmanız işten bile değil. Türkiye’de hali hazırda 3G bilgisayar üzerinden kullanılmakta. E, fatura bu kadar ağırken Türkiye'de blogculuğun özellikle haber anlamında 3G'yi kullanması bu haliyle hayal gibi görünüyor. Siz en iyisi mi -çok zengin değilseniz eğer- dijital fotoğraf makinenizi ve varsa dizüstünüzü yanınızdan ayırmayın. 

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski