Akit'in salyaları




Yeni Akit denen bir gazete vardır ki biz onun eski halini de Vakit halini de hatırlarız. O zamanlarda ağzından salyalar akardı şimdide bir şey değişmiş değil. 17 Ağustos depremi Gölcük askeri üssünde zina yapılıyordu, eğlence vardı yok ezanı susturdular deyip Allah'ın gazabı yüzünden deprem oldu diyebilen bir zihniyetten bahsediyoruz. Bugün birçok gazeteci halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten içeri giriyor. Ama nedense ben bu ülkede Vakit'in direkt hedef gösteren haberlerine, insanlık dışı manşetlerine rağmen soruşturma bile açıldığını görmedim. Ara sıra kapatma kararı gelir ve bu gazete eskisinin devamı olduğunu açıkça belli edecek şekilde adına yaptığı küçük bir eklemeyle "işini" yapmaya devam eder. 


Madımak'ta öldürülen 33 can, Yeni Akit'e göre kurşunlanarak öldürülmüş. Oysa elde görüntüler var, otelin yakıldığına ilişkin. Sanki bu ağzı salyalılar anlatmasa biz orada derin devletin eli olmadığını bilmeyeceğiz. Ama ya oraya toplanan binlerce kişi. Ya oteli ateşe verenler, ya o otel ateşe verilirken ya Allah Bismillah diye tekbir getirenler. Yani o kalabalığı oraya yönlendirenleri, kalabalığın eline o broşürleri dağıtanların derin devlet olduğunu bir siz mi anlıyorsunuz. Bir siz biliyorsunuz zaten her şeyi. Otopside bazılarının kurşunlandığı ortaya çıkmışmış. Yani devletin yıllardır koruduğu Sivas sanıklarını sözde aklayacak böyle bir kanıt nedense şimdiye kadar görülmedi. Peki oradan sağ çıkan kimsenin hiç silah sesi duymamış olması size garip gelmiyor mu? 
Bu deli saçması devleti korumaya yönelik tezleri konu edinmek, tartışmak bile öldürülen canlara saygısızlıktır. 
Güya Ramazan ayındayız ve kendisine Müslüman diyen Yeni Akit gazetesi bu mübarek ayda böyle bir yalan haber yapıyor. Bari şu yalan ve hedef gösteren manüpülatif haberlerinizi Ramazan sonrasına saklayın. Hadi içinizde insanlık namına en ufak bir şey kalmamış bari Ramazan'a saygı duyun. Anladık orada ölen aydınlar Alevi, belli sizin meşrebinize göre bizleri  yakmak cennetlik  onu anladık ama şu ayda yapmayın, insanlığınızdan utanmıyorsunuz bari Müslümanlığınızdan utanın. 


Ramazanda oruç tutmam ama saygım vardır benim. Şu sayfalardan Yeni Akit gibi bir gazeteye nefret kusmakta vardı. Ama ben o yazıyı Ramazan sonrasına bırakıyorum. Hem yezitlik yapanı da adam yerine koyup cevap vermemek lazım. Ama işte sen Madımak'ta oteli yakan binlerce insanı masumlaştırmak adına, yakılan, öldürülen insanların hatıralarına saygısızlık yap sonrada pişkin pişkin ortada dolaş. Yok efendim Müslümanlığa iftira atılıyormuş. Benim kendini sütten çıkmış ak kaşık sanan memleketim. Bu millet zaten insan üstün bir ahlaka sahiptir. Bırak katliam işlemeyi bu ülkede ne hırsızlık ne de yolsuzluk olur. Bizim tarihimizde hiç kıyım yapılmamıştır. Yapıldı denilen bütün katliamlar dış mihrakların oyunudur. Hatta Sivas'ta meşalelerle oteli ateşe verenlerde dış mihrakların oyununa gelmiş "masum" vatandaşlardır. Hem zaten Aziz Nesin "Müslüman" halkı galyana getirmiştir. Yoksa o "masum" insanlar karıncaya bile zarar vermez. Siz bizim tarihimizi böyle temiz görmeye, Sivas gibi katliamlarda suçluları aklamaya devam edin. Siz insan olmak yerine sözde temiz olmayı tercih ediyorsunuz. Ben ise tıpkı diğer milletler gibi tarihi karanlıklarla dolu bu milletin gerçek tarihini sahiplenmeyi ve insan olmayı seçtim. Çünkü insan dediğin sadece başarılarının değil hatalarının da sonucuna katlanır. Umarım Yeni Akit ve onun gibi düşünenlerde bir gün insanoğlunun katliamlar işlemek adına bütün yüce değerleri kendi çıkarına kullanabileceği gerçeğiyle yüzleşir. Buna hiç inancım yok ama olur ya belki onlarda vicdan denen şeyin varlığıyla karşılaşırlar. Kendi işlerine gelen değil bütün insanlığı kapsayan evrensel bir vicdanın. Ama galiba böyle bir gelişme kıyamet alameti olurdu.  

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski