Bir Twitter klasiği: Sosyal Linç




Şimdi Santral İstanbul yani İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Sütlüce'de yer alan kampüsünde Efes Pilsen One Love festivali yapılıyor ve aklı evvel twitter ahalisi ayağa kalkıp Eyüp'te Bira festivaline hayır diyor. Şimdi beyler One Love ilk defa Sütlüce'de yapılmıyor, yani daha öncede gerçekleşti bu bir. Bir ikincisi bilmem Sütlüce nerede bilir misiniz ama sadece Eyüp ilçesi sınırları içinde, tarihi Eyüp'te yer almıyor. Hani o "kutsal" mekanlarla arasında kocaman Haliç var. Hem bu bir müzik festivali, bira festivali değil. Bira festivali dediğin October Fest gibi olur ve biralar su gibi akar. Burada sadece Efes sponsorluğu var. Amaç dünyaca ünlü müzik gruplarını Türkiye'ye getirmek ve gençlerin eğlenmesini sağlamak. Hani siz pek anlamazsınız ama insanların belli yaşlarda bira içip dans etmek istemek gibi bir takım dürtüleri oluyor. 


Benim anlamadığım ya insanlar bu anlattıklarımdan haberdar değil ya da klasik Ramazan moduna girdikleri için düne kadar lüp lüp götürdükleri biralar akıllarına gelmiyor. İşte bu memleketin şu iki yüzlülüğünü sevmiyorum. Madem içkiye karşı bir duruşun var arkadaş sadece Ramazan'da değil tüm yıl içinde ağzına sürme. Bütün yıl iç iç sonra Ramazan gelince nerede içki görsen kafirler diye feryad et. Memleketin Müslümanlığı da böyle, aslında arkadaşlığı, dostluğu hatta aşkları bile böyle. Zamana ve mekana göre değişen arkadaşlar, dostlar ve aşklar. 


Gerçekten anlamıyorum, her sene aynı tarihlerde gerçekleşen ve uzun süredir de Santral İstanbul'da yapılan bir festival neden şimdi dikkatinizi çekti.  Yani yıllardır adamlar size göre Eyüp sınırlarında bira içiyor ama şimdi mi rahatsız oldunuz. Ya lütfen bari samimi olunda Ramazan Temmuz'a denk gelmese aklımızın ucundan geçmezdi deyin. Hayır tam Ramazan'a da denk gelmiyor ama demek ki Ramazan içinde filan yapmaya kalksalar herhalde gidip Kampüsü basarsınız. Bu ülke insanı yobaz dediklerinde yok canım idare eder, iyidir derim. Ama iş Ramazan olunca gerçekten nasıl bir halkın içinde yaşadığımı çözemiyorum. Sanki duyan Eyüp meydanında, Caminin avlusunda bira festivali yapacak sanır. Adamlar Eyüp'te bile değil, Sütlüce'de. Hem kimin ne içtiğinden size ne? Nasıl bir memleket haline geldik bilmiyorum. Alkole +24 yaş sınırı getirdikleri için otomatikman festivale de aynı yaş sınırını getirdiler. Şimdi de neymiş Eyüp'te bira mı içilirmiş. Ya bir gidin işinize, başka işiniz gücünüz yok mu sizin? 


İnsanların nerede ne içeceğine de karışır oldu millet. Sonra bu ülkede özgürlük var diyorlar. Muhalefet ol , puşi tak, parasız eğitim iste hapse tıksınlar. İçkili festival düzenle burada yapma desinler. Adı Efes olan bir Basketbol takımına bile katlanamasınlar sonra Türkiye'de ileri demokrasi var. Ya bize demokrasi denen şeyi yanlış öğretmişler ya da bunlar o kadar ileri gitmiş ki demokrasi öncesine geri dönüş yapmışlar. Ne diyeyim şu twitterda olmasa milletin nasıl bir ahmaklık içinde yaşadığının farkına varmayacağız. Kim demiş sosyal medya işe yaramaz diye. 

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski