Cemaatin son kurgusu




2010 ve 2011 senelerinde KPSS'ye girdim. Aslında bu sene de girecektim tek memuriyet hedefim olan TRT'den Kemal hocamın emekli olmasıyla benimde KPSS'ye girmek için nedenim kalmamış oldu. Özellikle cemaatçilerin eline geçmesiyle birlikte ne KPSS'den ne de devlet kurumlarından bu saatten sonra hayır beklememek gerekir. TRT'de de benzer nitelikteki kadrolaşmada rahatsız edici boyutlara ulaştı. Hani TRT'yi bilen bilir her iktidar döneminde kadrolaşmanın ana merkezlerinden biri haline gelir. Buna rağmen hiç bu kadar büyük bir kadrolaşmaya da şahit olmamıştı. Özellikle TRT'nin özel yetkinlik sınavları bu kadrolaşma önündeki en büyük engeldi. Ama AKP onunda bir yolunu buldu ve sına barajlarını aşağıya çekerek cemaatin adamlarını kurumun kapısından içeri aldı. 


İşte bu ülkede KPSS'ye tekrar girmeme kararı almamızın ilk sebebi bu. Gerçi baya sağlam bir sebep ama diğer sebep ne yazık ki nasıl bir sınav sistemi sadece belli bir kesimin seçilmesi için kullanılır sorusunun da cevabı. 2010'da yapılan KPSS sonrası, sınav sorularının önceden cemaat dershanelerine dağıtıldığı ortaya çıkmıştı. Birçok KPSS sorusu her nasılsa bu dershanelerin birçok deneme sınavında tekrar tekrar öğrenciler tarafından çözülmüştü. Bunun üzerine sınavı iptal etmeyen ÖSYM, KPSS sınavı hakkında hali hazırda sürmekte olan bir soruşturma açtı. Ama o sınava girenler çoktan görev yerlerine atandı bile. Bu sene yine soruların önceden dağıtıldığı ortaya çıktı. Beyazkalem.com diye cemaate yakın bir internet sitesi sınavdan hemen sonra soruları yayınlama gafletine düşmüş sonra ne olduysa yayından kaldırmıştı. Google'dan yapılan araştırmalar birçok sınav sorusunun internet üzerinden araştırıldığını gösteriyor. ÖSYM tüm bu iddialar karşısında güleriz ağlanacak halimize tadında bir  cevapla karşılık verdi. ÖSYM'ye göre öğrenciler bu soruları ezberlemişti. Yani KPSS'nin tüm bu soruları arkadaşlar tarafından ezbere alınmış. Gerçekten çok büyük bir bellek var bu öğrencilerde. Keşke bu büyük beyinlerini KPSS'de harcayacaklarına başka yerlerde kullanmış olsalar. 


Her neyse KPSS denen saçmalığa işte bundan katılmıyorum. Özellikle en son girdiğim sınavda cüzdandan tut, telefona, bozuk para, kalem, silgi yani aklınıza ne geliyorsa sınava sokmanın imkanı yoktu. Yani ÖSYM diyorki herhangi bir elektronik aletle sınava girilmediği için öğrencilerin kopya çekmesi mümkün değil. Tamamda zaten iş daha içeri girmeden hal olmuş kopya çekmeye ne hacet. Sonra efendim sizde her şeye muhalefetsiniz. Ya ne olsaydık, her gelene ağam, paşam deyip kabulümüz mü deseydik? Kusura bakmayın beyler, bayanlar biz biat kültüründe yetişmedik. Bize saygı ve sevgiyi öğrettiler, her şeye rağmen kabullenmek, hataları görmezden gelmek, göz yummak bizim işimiz değil. Siz buyurun istediğiniz gibi kabul edin. Biz size engel olmayalım. Ama bizden devletin yeni sahiplerini kabullenmemizi beklemeyin. Bu arada Ahmet Şık'ın son kitabı Pusu: Devletin Yeni Sahipleri kitabına başladım. Bitirdiğimde  kitap hakkında da bir şeyler yazmak istiyorum. Daha şimdiden cemaat hakkında büyük bir bilgi eksikliğim olduğunu öğrendim. Hemde bir ara yurtta kalırken onlarla takılmış olmama rağmen. Diyorum ya zamanında şansı kaçırdık yoksa şimdi bizimde mailimize KPSS soruları ve cevapları gelirdi. Sen misin fırsatı kaçıran, koca cemaat bize kalacak değil ya, bulur her zaman kendine hizmet edecek uşakları.  

1 Yorumlar

Görüşlerinizi paylaşın

  1. Paylaşımlarınız işimizi gördü ve sık sık bloğunuzu takip etmeye başladık.Asp tasarim firması olarak paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski