Hepimiz RedHack'iz.


Hackerlık zor zanaat. Bir kere ne kadar haklı bir gerekçen olsa da her zaman devlet denen örgütlenmenin karşısında suçlusun. Ama işte bunun tersi örnekler yok mu? Türkiye'de kendince "milli" bilinçle hareket eden gruplar Türk devleti tarafından fazlasıyla sevilir ve sayılır. İşte tüm bunların yanında son zamanlarda adını çok duyduğumuz bir Hacker grubu ortaya çıktı. Şimdiye kadar böyle sosyalist emelleri olan bir Hack grubuna rastlamamıştım. Yani Türkiye'den bahsediyorum, yanlış anlaşılmasın. Doğrusu Türkiye'de bu işle uğraşan grupların çoğu milliyetçi, faşizan bir çizgide. RedHack isimli oluşum ise Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir hareket noktasına sahip. Ezilenin, hakkı yenenin, sömürülenin, katliama uğrayanın yanında olmak. Daha önce TT Net, Emniyet, İç İşleri gibi devlet kurumlarına saldıran RedHack son olarak Dışişleri'ne saldırıp birde Amerika'lı birkaç diplomatın bilgilerini paylaşınca işin rengi değişmiş gibi görünüyor. 

Aslında daha önce yaptığı saldırılar sonrası, grupla ilgisi olmayan 7 genç yakalanmış ve hapse atılmıştı. Aslında RedHack ismini ilk defa Ananymous Türkiye'ye saldırdığında duyduk. Türkiye'de bir Hack grubu Anonymous'a yardımda bulunmuştu. Kısa sürede o grubun RedHack olduğunu öğrendik. Aslında Anonymous'a yardımda bulunan birçok hacker hatta hacker olmasa da, grubun sitesinde yer alan programı indiren bir çok kişi yardımda bulundu. Saldırının amacı ise belliydi. Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan İnternet sansürleri. Sonuçta RedHack ile baş edemeyen Türk devleti onları terörist ilan ederek, bizim dışımızda herkes teröristtir geleneğini de bozmadı. Sebep neymiş peki? Hani insan daha iyi bir sebep bulmaya çalışır ama değil mi? Neymiş efendim simgelerinde orak çekiç varmış ve bir de manifestoları o yüzden teröristlermiş. Tamam da benim 1950 Cadı Avı kafalı yüce savcılarım her ora çekici ve manifestosu olan grubu içeri mi atacaksınız? Suç ne, devleti orak ve çekiç kullanmaya teşebbüs ederek ortadan kaldırma çabası mı? Ben bu yeni nesil savcıları kutluyorum bu ülkede 70'li yıllardaki savcılar bile bu kadar yaratıcı terörist tanımları bulamamıştı. Yani Uğur Mumcu'yu köşesinde yazdığı "Salla bayrağı soldan sağa, sağdan sola" şeklindeki Kars Türküsü yüzünden yargılayanları saymazsak. Hala o kadar orjinal bir devleti yıkma bahanesi bulunabilmiş değil. 

Önceki gün twitter RedHack'in hesabını kapatınca, RedHack yeni bir hesap aldı ve twitter'ı #hepimizRedHackiz hastagıyla resmen hackledi. Neredeyse bir gün boyunca TT listesinde kalan hastag aslında RedHack'in ne kadar büyük bir hayran kitlesi olduğunun da göstergesi. Hackledikleri sitelere yazdıkları sosyal mesajlarla ezilenin yanında yer alan Hack grubu belli ki yardıma ihtiyacımız olan her an yanımızda olacak. Ne diyelim belli ki RedHack hakkında yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz. En azından mail hesapları çalan, banka hesaplarına giren kısacası milletin emeğine göz diken değil, emeğe göz diken devletin ve yandaşlarının da artık korkması gereken bir hacker grubu var. Bundan sonra RedHack'in nereye saldıracağını merakla bekliyoruz. Yani neymiş, onlar teröristse hepimiz RedHack, hepimiz teröristiz. 


Bu arada yazıyı güncellemem gerekecek çünkü TRT'nin yaptığı habere bakılırsa, RedHack2e destek verenlerde terör örgütünün propagandasını yapmaktan hüküm giyecekmiş. Acaba şimdi bu yazıyı silsem ve mutlu mesut hayatıma strese girmeden devam mı etsem? Yok vazgeçtim, TRT dün neydi bugün ne oldu. Resmen haberde RedHack'i destekleyenleri tehdit etmiş. Peki bu tehditlere karşı ne yapmalı, RedHack desteklenmeye devam edilmeli. Kendine Akıncılar diyen devletini korumaya yeminli "müslüman" hackerlerın da devlete zeval gelmemesi için mücadele ettiklerini gördüm. Keşke Samsun'da insanlar ölürken, THY çalışanaların grev hakkına tecavüz ederken, ÖYM ülkede ne kadar muhalif varsa hepsini içeri tıkma planları yaparken de bu kadar duyarlı olsalar. Ama işte biz bunları biliriz. Bunlar ki zamanında babaları 6. Filo'ya karşı namaza durmuş, ABD'ye secde edenlerin torunları. Herhalde onlardan daha azını beklemek olmazdı. 

Yorum Gönder

Görüşlerinizi paylaşın

Daha yeni Daha eski